Door Redactie op 28 oktober 2017

“Ik ben niet anders, ik denk anders”

Gisteren konden we in het Rode Kafé kennismaken met Vincent van Neerbos, de nieuwe voorzitter van het gewest Gelderland. Moniek van der Meij gaf een indrukwekkende presentatie over autisme. 

Vincent van Neerbos was wethouder in de gemeente Neder-Betuwe tot er een breuk in het college ontstond. Sindsdien is hij procesmanager bij de GGD Gelderland-zuid. In de laatste ledenvergadering is hij gekozen als voorzitter van het gewest Gelderland. Gisteren konden we kennisnemen van zijn plannen en ideeën met de PvdA Gelderland. Hij wil een toegankelijk voorzitter zijn en zoekt de samenwerking met de afdelingen en met het landelijk bestuur. De thema’s, werk, wonen en goede bereikbaarheid en een duurzame provincie met een circulaire economie en schone energie, zijn zaken die hem aan het hart liggen. Zijn contactgegevens zijn binnenkort te vinden op de website van de PvdA Gelderland.

Moniek van der Meij is ambassadeur voor mensen met autisme en ADHD. Ze geeft workshops en presentaties over dit onderwerp. Dit vanuit haar eigen ervaring. Haar kracht is dat ze dagelijks meemaakt, hoe het is om te leven met deze beperking. Mensen met een autisme hebben bepaalde beperkingen, maar beschikken ook over allerlei talenten en capaciteiten. Het blijkt dat veel hoogbegaafde mensen een autistische stoornis hebben. Autisme is veelal erfelijk en heeft veel gradaties en ook zijn grote individuele verschillen.

Het was weer een informatieve en informele bijeenkomst.