De Zumpe

Door Maarten op de Weegh op 6 maart 2020

Zoals je misschien al gehoord of gelezen hebt, er komt geen tankstation bij de Zumpe aan de oostelijke randweg.

Al op 30 januari jl. toen de petitie aangeboden is aan de gemeenteraad (met ruim 3500 handtekeningen) hebben wij kritische vragen gesteld aan de wethouder over dit onderwerp. Ook hebben we frequent contact gehad met de aanjagers van de actiegroep “Bescherm de Zumpe”.

De kwestie was helaas complexer dan alleen een “ja” of een “nee” tegen het tankstation in de Zumpe. We zijn namelijk tegen het tankstation daar, daarnaast zijn we ook tegen tankstations bij woonwijken. Vandaar dat we naast de “nee” tegen het tankstation bij de Zumpe ook dat er direct een onderzoek kwam en een heroverweging van alle tankstations in de buurt van woonwijken en natuur. Zo ontstaat er integraal beleid wat goed is voor mens en voor milieu. Helaas kregen we voor dat laatste geen meerderheid, en zullen we op een later moment hier als raad nogmaals naar kijken.

De omwonenden en de actievoerders tegen dit tankstation waren erg blij met de uitkomst en waren ook erg dankbaar naar ons als PvdA voor de tijd en energie die wij er in hebben gestoken. Niet geheel onbelangrijk, was het betoog en het debat van ons raadslid Govert-Jan Pontier erg sterk, en hielden gelukkig D66 en GroenLinks de rug recht ondanks coalitiedruk.

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh is fractievoorzitter en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarnaast zit hij in het bestuur van de Voedselbank in Doetinchem, is betrokken bij tal van projecten om minima in Doetinchem te helpen, werkt in de GGZ en is vader van 2 prachtige dochters. Maar bovenal is hij ontzettend gepassioneerd. Maarten heeft zich

Meer over Maarten op de Weegh

Waar ben je naar op zoek?