Doetinchem denkt mee met de PvdA

Door Maarten op de Weegh op 29 april 2021

Waar traditioneel verkiezingsprogramma’s geschreven werden op zolderkamertjes door de eigen leden en waar ideeën van bedrijven en belangengroepen ondoorzichtig wel of niet overgenomen worden door een partij, gooit de PvdA Doetinchem het dit jaar over een andere boeg. Door het gebruik van hun eigen onlineprogramma hopen zij Doetinchemmers te betrekken in het vormgeven van hun verkiezingsprogramma richting de Gemeenteraadsverkiezingen.

“Nieuwe politiek”

Maarten op de Weegh van de PvdA Doetinchem zegt hierover: “Waar we als PvdA zelf bruisen van de ideeën, merken we dat andere Doetinchemmers dit ook hebben. Er zit zoveel creativiteit, ondernemerschap en ook gezond boerenverstand in onze gemeente, het zou stom zijn daar geen gebruik van te maken. Ook kunnen we nu transparant laten zien welke groep welk idee bij ons heeft ingebracht. Dus geen achterkamertjes meer. Maar openheid met vernieuwende ideeën, dat is wat ons betreft de nieuwe politiek.” 

Doordat het platform voor iedereen toegankelijk is kunnen ook niet PvdA-leden input geven en ook eigen ideeën voorstellen. Hoewel er gemonitord wordt op onder andere beledigingen, discriminatie etc zal er verder geen censuur zijn. Bang dat de PvdA een hele rechtse koers gaat varen is Maarten op de Weegh niet; “Als er ideeën zijn die echt niet in het sociale gedachtegoed van de PvdA passen, zullen we dat ook op dezelfde site argumenteren. Ook daarin is openheid het toverwoord. Veel van de ideeën die mensen aandragen zijn vaak meer praktische zaken, denk bijvoorbeeld aan extra buitensport-locaties, minder parkeerplaatsen en aanpak van specifieke kruispunten. Maar ook grotere, veelomvattendere problemen zullen een plekje krijgen. Denk bijvoorbeeld aan wel of geen ondertunneling van het spoor bij de Europaweg of het openen van een extra coffeeshop. Dat kan spannend worden, maar zonder wrijving, geen glans.”

De website is vanaf 1 mei, de Dag van de Arbeid, online te bereiken via doetinchem.pvda.nl (de knop “programma”) of via de QR-code. Vanaf dan kan iedereen inbreng geven. Dit kan door met een simpele druk op de knop aan te geven of je voor of tegen een bepaald idee bent, maar je kan zelf ideeën toevoegen of bestaande ideeën beargumenteren. Onder de reageerders wordt maandelijks een prijs verloot. Het uiteindelijke verkiezingsprogramma wordt aan het einde van dit jaar door de ALV vastgesteld.

Voor vragen neem dan contact op met Maarten op de Weegh (PvdA Doetinchem) via @ [email protected] of 06 34 921 978

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh is fractievoorzitter en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarnaast zit hij in het bestuur van de Voedselbank in Doetinchem, is betrokken bij tal van projecten om minima in Doetinchem te helpen, werkt in de GGZ en is vader van 2 prachtige dochters. Maar bovenal is hij ontzettend gepassioneerd. Maarten heeft zich

Meer over Maarten op de Weegh