Fractie update december

Door Maarten op de Weegh op 29 november 2019

Het stof in de Gemeenteraad lijkt na de bezuinigingen redelijk zijn neergedaald. Helaas is nog steeds niet duidelijk wat de vastgestelde bezuinigingen nu betekenen voor de mensen wie het raakt. Dus voor de ouderen in het Senioren Ontmoetingspunt, de medewerkers van de wijkcentra, ouders die hun kind op de wachtlijst hebben staan voor jeugdzorg, mensen in armoede en ga zo maar door. We voorzien dat het nog maanden zal duren voordat dit duidelijk wordt. In de tussentijd blijven we met zoveel mogelijk betrokken in contact om ze te ondersteunen waar mogelijk. Ook blijven we strijden om zoveel mogelijk van de in onze ogen onterechte en onnodige bezuinigingen terug te draaien.

Nu naar de raad van afgelopen donderdag. Hier stonden een klein aantal onderwerpen op de agenda. De belangrijkste hiervan waren, de Escape in Doetinchem, gebrekkige communicatie naar inwoners vanuit het college en wat mensen met een zorgverzekering via de Gemeente kunnen verwachten qua premie voor het nieuwe jaar.

De escape Doetinchem
Er is al veel over gesproken. Wat ons met name bezig blijft houden is het feit dat er duidelijk in de uitzending van Alberto Stegeman te zien is dat er misstanden zijn, dat vrouwen uitgebuit worden en dat de vrouwen slapen op de locatie. De burgemeester heeft deze beelden voor de uitzending gezien. Wat ons betreft niet uit te leggen dat hij na het zien van deze afschuwelijke beelden niet direct over is gegaan tot actie, en dus alles in het werk heeft gezet om ze op heterdaad te betrappen en zo de veiligheid van deze vrouwen te waarborgen.

Contact inwoners en reactievermogen college

De afgelopen tijd bereiken ons als PvdA steeds meer klachten van inwoners, die geen of pas heel laat reactie krijgen van wethouders of de ambtelijke organisatie. Dit ondanks de beloftes die aan inwoners als ook aan ons zijn gedaan in specifieke casussen. Om er twee expliciet (met toestemming) te noemen; Emmy Koenst en Saskia Kuipers zijn beide zwaar teleurgesteld. Zij hebben beide ondanks herhaaldelijke toezeggingen van de wethouder nog steeds geen afspraak met hem. Het zijn er teveel om het incidenten te kunnen noemen en onze conclusie is dan ook dat het iets structureels is. Wat ons betreft ontoelaatbaar. Daarom blijven we al deze mensen ondersteunen, om er voor te zorgen dat ze gehoord worden. We hopen dat dit, samen met de invloed van de nieuw benoemde ombudsman, hier verandering in brengt.

De komende periode zal met name over de verbreding gaan van de Europaweg en de voorgestelde rotonde bij de Auroraweg. Omdat dit nog niet onder de aandacht is bij veel  inwoners van zowel de wijken Dichteren en de Hoop, gaan we hier ook actie voor voeren. Dus houd het in de gaten, want wordt vervolgd…

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh is fractievoorzitter en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarnaast zit hij in het bestuur van de Voedselbank in Doetinchem, is betrokken bij tal van projecten om minima in Doetinchem te helpen, werkt in de GGZ en is vader van 2 prachtige dochters. Maar bovenal is hij ontzettend gepassioneerd. Maarten heeft zich

Meer over Maarten op de Weegh