In memoriam Kees van den Hoek

31 januari 2020

Onze partijgenoot Kees van den Hoek is niet meer. Eerder deze week is hij plotseling overleden. Als fractie zijn we geschokt door dit onverwachte verlies. Tijdens de commissievergadering zou hij nog het woord voeren als vertegenwoordiger van onze PvdA-fractie. Aan die sociaal democratische partij was hij met hart en ziel verbonden. En maar wat graag sprak hij gepassioneerd mee in het politieke debat, vanuit zijn politieke en levenservaring. Er waren maar weinig onderwerpen die zijn interesse niet hadden.

77 jaar oud, maar gewoon doorgaan, dat was Kees ten voeten uit. Pensionering paste niet in zijn vocabulaire. Niet voor wat zijn fysieke werk met het uitvoeren van klussen in vloeren betreft, maar evenmin voor zijn actieve leven in de gemeentepolitiek. De laatste jaren fungeerde hij voor onze fractie als commissielid op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en wonen. Maar zijn politieke leven begon al in de jaren ‘70 van de vorige eeuw, toen Kees als mede-oprichter aan de wieg stond van de PvdA-afdeling in de gemeente Lichtenvoorde en vervolgens een aantal jaren als raadslid actief was in de raad van Lichtenvoorde.

Kees had zijn eigen kijk op zaken, en gebruikte graag zijn brede kennis en maatschappelijke betrokkenheid om accenten te zetten in de besluitvorming en om kanttekeningen te plaatsen bij voorstellen die in zijn ogen niet goed waren voor de (gewone) mensen in onze samenleving. In de steunfractie toonde hij zich een betrokken partijlid, die inzichten naar voren bracht en genoot van het politieke proces. Themabijeenkomsten, partijpolitieke bijeenkomsten en werkbezoeken bezocht hij trouw en in campagnetijd konden we altijd op hem bouwen.

Wij herinneren Kees als een eigenzinnige, vriendelijke en bescheiden man met een sociaal hart.

Kees, we gaan je missen…

Namens de PvdA-fractie en steunfractie
Richard Klein Tank
Fractievoorzitter

Waar ben je naar op zoek?