30 maart 2019

Mantelzorg

Vrijdag 29 maart jl spraken Ercan Kocyigit en Marianne Kock van de Doetinchemse PvdA fractie met enkele mantelzorgers. Dit om te horen over hun werkzaamheden, zaken waren ze tegenaan lopen en wat de gemeente voor hun kan doen. We vonden dat we deze groep mensen onvoldoende in beeld hadden. We wilden dus ook weten of deze mensen goed geholpen worden. Op een informele manier wilden we graag van hen weten hoe het gaat. Indien nodig, gaat de fractie met de uitkomsten aan de slag in de raad.

In Doetinchem, Gaanderen en Wehl combineert een kwart van de werkenden hun baan met mantelzorg. Dan hebben we het al gauw over zo’n 10.000 mensen. Dat is nog voorzichtig geschat want het gaat om landelijke cijfers van het CBS en we kunnen ons voorstellen dat er in de Achterhoek misschien nog wel meer sprake is van mantelzorg dan in de grote steden. Deze mensen besteden gemiddeld 6 uur per week aan de zorg voor iemand in de familie of omgeving.

Bent u zelf mantelzorger, of heeft u ermee te maken dan kunt u mij altijd een mail sturen met zaken waar u tegenaan loopt of wat misschien beter kan. Uw suggesties zijn meer dan welkom.

Marianne Kock: [email protected].

Waar ben je naar op zoek?