Door Marianne Kock op 30 maart 2019

Mantelzorg

Vrijdag 29 maart jl spraken Ercan Kocyigit en Marianne Kock van de Doetinchemse PvdA fractie met enkele mantelzorgers. Dit om te horen over hun werkzaamheden, zaken waren ze tegenaan lopen en wat de gemeente voor hun kan doen. We vonden dat we deze groep mensen onvoldoende in beeld hadden. We wilden dus ook weten of deze mensen goed geholpen worden. Op een informele manier wilden we graag van hen weten hoe het gaat. Indien nodig, gaat de fractie met de uitkomsten aan de slag in de raad.

In Doetinchem, Gaanderen en Wehl combineert een kwart van de werkenden hun baan met mantelzorg. Dan hebben we het al gauw over zo’n 10.000 mensen. Dat is nog voorzichtig geschat want het gaat om landelijke cijfers van het CBS en we kunnen ons voorstellen dat er in de Achterhoek misschien nog wel meer sprake is van mantelzorg dan in de grote steden. Deze mensen besteden gemiddeld 6 uur per week aan de zorg voor iemand in de familie of omgeving.

Bent u zelf mantelzorger, of heeft u ermee te maken dan kunt u mij altijd een mail sturen met zaken waar u tegenaan loopt of wat misschien beter kan. Uw suggesties zijn meer dan welkom.

Marianne Kock: marianne-kock@hotmail.com.

Marianne Kock

Marianne Kock

Marianne Kock is sinds 2010 voor de PvdA lid van de Doetinchemse gemeenteraad. Ik ben niet geboren, maar wel getogen in Doetinchem. Via de Ds. Van Dijkschool en het Ulenhofcollege ben ik in Breda beland op de NHTV. Na mijn studie ben ik weer in Doetinchem terug gekomen en heb hier altijd met veel plezier

Meer over Marianne Kock