Door Redactie op 29 november 2017

Steven Kroon unaniem gekozen tot lijsttrekker

Dinsdag j.l. werd op een zeer goed bezochte ledenvergadering Steven Kroon unaniem gekozen tot lijsttrekker van PvdA Doetinchem. Dit voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Op deze avond werd ook het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Tevens werd de rest van de lijst van kandidaten vastgesteld; 2) Marianne Kock, 3) Ercan Kocyigit, 4) Govert-Jan Pontier, 5) Maarten op de Weegh, 6) Ruud Schuurman, 7), René Isselman, 8) Henri Peters, 9) Banu Yildiz, 10) Jens Larsen, 11) Japke Huisman, 12) Rianne Dunnewold, 13), Hans Weikamp, 14) Alex Stel, 15) Vrouwkje Hakvoort en 16) Leen van der Heide. Alle huidige fractieleden staan op de kandidatenlijst.

We willen in de komende periode het “sociale gezicht” van Doetinchem weer herstellen. Dit is de afgelopen periode ons inziens te weinig het geval geweest. De PvdA wil in de periode 2018-2022 met dit programma en deze kandidaten college-verantwoordelijkheid aangaan. Wij zullen met deze kandidatenlijst en dit verkiezingsprogramma in de komende raadsperiode een sterker en socialer Doetinchem realiseren.

Er werd een “motie afkeuren zetelroof” aangenomen. Hierin stelt de PvdA Doetinchem dat ze niet zal meewerken als er een raadslid met een zetel van een andere partij zich wil aansluiten bij de PvdA. Wij vragen het raadslid de “koninklijke weg” te bewandelen en eerst zijn zetel bij de oorspronkelijke partij in te leveren, voordat hij/zij zich aansluit bij de PvdA.