Werkbezoek Gijs van Dijk en Charlotte Brand

Door Redactie op 20 februari 2021

Werk, werk, werk. Daar staat de PvdA voor. Teveel belangrijk werk wordt nu onvoldoende beloond. In Doetinchem zijn verschillende sociale initiatieven om mensen te helpen die lastig een baan vinden. Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) was zaterdag 20 februari samen met kandidaat Tweede Kamerlid Charlotte Brand (PvdA) op werkbezoek in Doetinchem.

Gijs van Dijk: ‘Goed werk is de basis van een goed leven. Het is plezier hebben met je collega’s. De Mini Manna en Zorgboerderij Slangenburg in Doetinchem zijn geweldige sociale initiatieven. Ze bieden veel mensen een inkomen, zelfstandigheid en toekomst. Juist tijdens de coronacrisis moeten we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij.’

Ze brachten een bezoek aan de Stichting Mini Manna. Deze sociale hulpwinkel biedt ook zinvolle daginvulling voor mensen met een (arbeids-)beperking, zodat iedereen mee kan doen. Ook gingen ze naar Landgoed Slangenburg. In deze prachtige omgeving biedt de zorgboerderij Slangenburg persoonlijke ondersteuning gegeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De dagbesteding bestaat uit het werken voor Staatsbosbeheer, de Rijksgebouwendienst, de Sint Willibrords-abdij.

Gijs en Charlotte hadden ook een gesprek met Gabi Hunter, voorzitster van de Ondernemingsvereniging Doetinchem. Gabi is zelf ook ondernemer en bracht met name de gevolgen van de Corona-pandemie voor de MKB bedrijven in Doetinchem onder de aandacht.

Zaterdag werd ook de Stichting Jongeren Opvang Doetinchem bezocht. De SJOD biedt dak- en thuisloze jongeren een veilige woonomgeving, en helpt hen om weer te starten met een opleiding of baan. Gijs en Charlotte hoorden van de jongeren wat de Tweede Kamer kan doen om hen daarbij te helpen.

De PvdA staat vóór een samenleving waarin we allemaal onze bijdrage leveren en elkaar helpen, zodat iedereen vooruit kan komen. We moeten allemaal kunnen rekenen op een betere toekomst.

Hieronder een foto-impressie van Niels Limbeek en Govert-Jan Pontier: