Door Ercan Kocyigit op 18 januari 2017

Woekerrente sociale kredietbank omlaag

Mensen met een laag inkomen die geld via de sociale kredietbank lenen, betalen straks 2,3% in plaats van een woekerrente van 11,5%. De gemeente Den Haag verlaagt het rentetarief van de sociale kredietbank. Rotterdam en Den Bosch onderzoeken een renteverlaging.

Gemeentelijke kredietbanken vragen veel meer rente dan commerciële banken. Mensen met een minima en met schulden kunnen niet bij een gewone bank terecht. Zij zijn afhankelijk van de kredietbank voor een lening om een kapotte wasmachine te vervangen of om bijvoorbeeld schulden af te lossen.

Ook de PvdA in Doetinchem heeft deze onrechtvaardigheid in januari 2015 aan de kaak gesteld. Met een amendement wilden wij deze hoge rente verlagen naar een normaal, marktconform tarief. Helaas hebben het CDA en Groen-Links ons toen niet gesteund. Nu er meer gemeenten zijn die deze rente gaan verlagen kunnen wij in Doetinchem niet achterblijven. Bij een sociaal krediet hoort een sociale rente.

Ercan Kocyigit

Ercan Kocyigit

Ercan Kocyigit is sinds 2010 voor de PvdA lid van de Doetinchemse gemeenteraad. Of je nou in Nederland geboren bent of dat je nieuw bent in Nederland. Niet je afkomst telt. Je toekomst telt. In Doetinchem wonen veel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Veel van deze nieuwkomers hebben hun plek gevonden en doen als betrokken

Meer over Ercan Kocyigit