Door Marianne Kock op 25 april 2017

Het wordt tijd dat Ed Warnar weer gewoon kan douchen

Gisteren zijn Govert-Jan Pontier en ik op bezoek geweest bij Ed Warnar en zijn familie. Dit naar aanleiding van het artikel in de Gelderlander en de reactie van Kees Telder. Ed Warnar is ongeveer 4 jaar geleden ziek geworden en gaat steeds verder achteruit. De laatste jaren kan hij niet meer naar boven en zijn bed staat midden in de woonkamer.

Dit is al niet ideaal maar het niet kunnen douchen is het grootste probleem. Ed Warnar heeft dan ook ook een zorgunit bij de gemeente aangevraagd zodat hij beneden wat privacy heeft en kan douchen. De gemeente heeft dit herhaaldelijk afgewezen in een erg lang traject. De familie was gedwongen naar de de rechter te gaan en die geeft ze gelijk: de gemeente moet de unit plaatsen.

De reactie van Kees Telder in de krant vinden wij teleurstellend. Wij vinden dat Ed meer dan recht heeft op een bloemetje na alles wat er gebeurd is in plaats van deze kille reactie. We hebben gisteren naar zijn verhaal geluisterd en zijn onder de indruk van de abrupte verandering in zijn leven. Hij en zijn gezin doen er alles aan om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Echt bewonderenswaardig!

Het gevecht met de gemeente dat nu al jaren duurt kunnen ze missen als kiespijn. Het kan niet meer worden teruggedraaid maar de gemeente kan nu wel, met de gerechtelijke uitspraak in de hand, zorgen dat het voor 1 juni geregeld is. Dat Ed vanaf 1 juni weer gewoon kan douchen! Wij vinden dit een basisrecht van iedere inwoner van onze gemeente. Wij stellen dan ook bijgevoegde vragen aan het college en zullen druk uit blijven oefenen tot het geregeld is.

Vragen aan de hand van de rechterlijke uitspraak mbt Ed Warnar.

Recent heeft de rechter uitgesproken dat de gemeente een zorgunit bij Ed Warnar moet plaatsen. Gezien het feit dat dit al erg lang speelt en dat de heer Warnar door zijn ziekte al ruim 2 jaar niet kan douchen, vinden wij het belangrijk dat het nu snel wordt geregeld en afgerond. Dit kan ook snel, binnen een week zelfs, als we de leveranciers moeten geloven. Onze vraag is dan ook:
– Is het college het met ons eens dat dit nu snel kan en moet worden geregeld?
– Kan het college toezeggen dat de zorgunit voor 1 juni in gebruik kan worden genomen?
– Zo nee, wanneer is het volgens het college dan gereed?

 Lees hier het artikel in de Gelderlander

Marianne Kock

Marianne Kock

Marianne Kock is sinds 2010 voor de PvdA lid van de Doetinchemse gemeenteraad. Ik ben niet geboren, maar wel getogen in Doetinchem. Via de Ds. Van Dijkschool en het Ulenhofcollege ben ik in Breda beland op de NHTV. Na mijn studie ben ik weer in Doetinchem terug gekomen en heb hier altijd met veel plezier

Meer over Marianne Kock