Fractiesecretaris - 1e raadsopvolger

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh, lid sinds 2017 en eerste raadsopvolger.

“Na de zeer teleurstellende Tweede Kamerverkiezingen van 2017 wist ik het zeker, ik word lid. Hoewel het al jaren kriebelde, heb ik alleen de stap nooit gemaakt. Ik heb een vrouw, 2 jonge kinderen, ik werk bij een GGZ-instelling in Doetinchem en ik heb interesses en hobby’s te over. Dus ruim in mijn tijd zit ik niet. Maar hoe meer ik de gemeenteraad en de fractievergaderingen ging volgen, des te meer kwam bij mij het besef dat, naast in mijn werk en in mijn omgeving, ik ook hier het verschil wil maken. Hierdoor ging ik er steeds meer tijd voor vrij maken en heb ik me kandidaat gesteld.

Mijn scherp observerend vermogen, kritische blik en analytisch denken zorgen dat ik snel de oorzaak van het probleem achterhaal. Mijn creativiteit en mijn respectvolle houding zorgen er daarnaast voor dat problemen ook opgelost worden. Ik ben dan ook iemand die verbind in plaats van uitsluit. De PvdA biedt mij nu de mogelijkheid om deze kwaliteiten ook in de gemeenteraad in te zetten.

Door elkaar te helpen, de sterkste schouders de zwaarste last te laten dragen, informatie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk te maken en een gemeente die verbindt in plaats van uitsluit, zorgen we er zo samen voor om onze al mooie gemeente elke dag een stuk mooier en socialer te maken.

Dit is mijn drive, dit is mijn passie. Omdat mijn hart links zit.”