Actie tegen belastingontwijking multinationals

Door René Isselman op 8 mei, van 12:00 tot 13:30, Simonsplein Doetinchem | Simonsplein Doetinchem

Op woensdag 8 mei zal Europarlementariër Paul Tang van de PvdA actievoeren in Doetinchem. Tussen 12.00 en 13.30 uur is hij op het Simonsplein in het centrum van de stad. Samen met de lokale afdeling van de PvdA vraagt hij op een ludieke manier aandacht voor belastingontwijking en de maatschappelijke gevolgen hiervan.

Voor multinationals als Starbucks, IKEA en Nike is Nederland een belastingparadijs. Daarom maakt de PvdA in Doetinchem een écht belastingparadijs met palmbomen en strandstoelen. Paul Tang vindt dat alle bedrijven hun eerlijke deel moeten betalen, zeker ook de grote spelers in de markt.

Paul Tang heeft zich de afgelopen vijf jaar sterk gemaakt voor eerlijke belastingen in het Europees Parlement en wil hier de komende vijf jaar mee verder. De Europese Parlementsverkiezingen vinden in Nederland plaats op donderdag 23 mei.

Voor meer informatie: persvoorlichter PvdA-Eurodelegatie, Yourik Malet +31 6 53587412, René Isselman, PvdA Doetinchem 06 51 692 890

René Isselman

René Isselman

René is sinds 2010 campagnecoördinator. Verder is René de motor achter het Rode Kafé en veel andere activiteiten. Inzetten voor mensen die vaak niet in staat zijn zichzelf staande te houden in onze steeds moeilijker wordende maatschappij. Vaak merkte ik dan dat deze mensen op een bepaalde, maar bepaald niet prettige manier, door diezelfde samenleving

Meer over René Isselman