Beëindiging raadslidmaatschap

13 juli 2021

Langs deze weg wil ik je laten weten dat ik voortijdig mijn raadslidmaatschap voor de PvdA Doetinchem zal beëindigen. Ik heb dat afgelopen maandag de fractie medegedeeld en heb daarna de burgemeester ingelicht. Een moeilijk besluit, na ruim 10 jaar politiek actief te zijn geweest voor onze club, maar een besluit dat goed voelt en dat ik hieronder graag toe licht.

De voornaamste reden voor mijn besluit is dat mijn werkzaamheden bij Stichting Mini Manna in een (positieve) stroomversnelling terecht zijn gekomen, die maken dat ik al mijn energie daarop moet richten. We bieden in de West Achterhoek inmiddels hulp aan honderden gezinnen in armoede en die breiden we uit naar de Oost Achterhoek (Winterswijk). Dat mooie en (helaas) noodzakelijke werk vraagt al mijn tijd waardoor ik onvoldoende tijd kan vrijmaken voor het raadslidmaatschap. Daarom vind ik dat ik ruimte moet vrijmaken voor iemand die dat wel kan.

Een geruststellende gedachte voor mij, bij het zetten van deze stap, is dat Maarten helemaal klaar staat om mijn rol over te nemen en op deze manier ook flink wat meters kan maken. We hebben in de fractie dan ook besloten dat hij mijn taken als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid Doetinchem zal overnemen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij dat met net zoveel passie en inzet zal doen als ik dat de afgelopen jaren heb gedaan.

Ik kijk terug op een mooie periode in de Doetinchemse politiek, die startte in 2010 met mijn wethouderschap in een goed, hecht en doortastend team samen met Otwin. Een prachtige tijd waar ik mooie dingen voor onze gemeente heb weten te realiseren. Ik ben vooral trots op het Meedoen-arrangement dat ik in die periode heb gerealiseerd. Dat het tot op de dag van vandaag mogelijk maakt dat kinderen die in armoede opgroeien tóch kunnen meedoen in onze samenleving. Mijn stap naar de Raad, na de verkiezingen in 2014, was wennen maar is me goed bevallen. Ik kijk terug op erg fijne samenwerking met de leukste en sterkste fractie in de Raad, die van ons, en het debat in leuke (en minder leuke) raadsvergaderingen. En tot slot, ik kijk terug op mooie bijeenkomsten binnen onze vereniging: tijdens campagnes, in het Rode Kafe en daar buiten. Samen maken we onze mooie club!

Ik had tijdens een ALV van de Partij van de Arbeid Doetinchem al aangegeven dat ik na de verkiezingen 2022 niet meer terug wilde keren in de Raad. Wel heb ik aangegeven dat ik in principe beschikbaar ben als kandidaat wethouder. Dus of dit een definitief afscheid wordt van de Doetinchemse politiek? De tijd zal het leren…

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren. 

Hartelijke groet
Steven 

 

(Video van Govert-Jan Pontier).

Artikel: Gelderlander.

Column Erik Hagelstein: https://ap.lc/YoEMM