Begroting 2021

7 november 2020

Heel de corona-crisis heeft een grote weerslag op alle mensen. In de bijdrage van Steven heeft hij vooral extra aandacht gevraagd voor mensen in kwetsbare posities. Het aantal klanten van de Voedselbank en Mini Manna lopen gestaag op, de eenzaamheid onder mensen vergroot en ook achterstanden die in het onderwijs zijn opgelopen voor de zomer worden met name door kwetsbare kinderen en jongeren niet ingelopen. Hier ligt een grote opdracht voor de gemeente, maar eigenlijk voor ons allemaal. Ons sociale gedachtegoed en dus het Achterhoeks noaberschap is harder nodig dan ooit.

Met trots constateren we als fractie ook dat binnen onze lokale partij er tal van initiatieven en acties worden opgezet om hier ook invulling aan te geven. Dank daarvoor!

Daarnaast zien we dat ook de ondernemers het door deze tweede lockdown extra moeilijk hebben. Ze proberen met creatieve out-of-the-box ideeën te kunnen blijven ondernemen om zo hun hoofd boven water te houden. Echter hebben ook een aantal ondernemers het gevoel dat dit juist gefrustreerd wordt door de gemeente en er niet in oplossingen gedacht wordt. Vandaar dat we ook in deze raad, met succes, hebben opgeroepen om de ideeënmarkt die we eerder hebben georganiseerd, nu ook gaan organiseren. Dit zodat creatieve oplossingen van inwoners, ondernemers en organisaties een platform krijgen en ook echt tot uitvoering gebracht kunnen worden. Meer informatie volgt dus!

Zie hier de bijdrage van de diverse fracties.