Jongerenraad

Door Natasja Veldhuis op 6 maart 2024

Donderdag 29 februari jl heeft de Pvda met GroenLinks en SP een motie ingediend. Dit bij het agendapunt over het participatiebeleid. Wij pleitten voor een instelling van een jongerenraad. Dit als aanvulling op de kinderraad. Er was een goed functionerende jongerenraad tussen 2008 en 2015.

Wij vinden het belangrijk dat alle inwoners van Doetinchem kunnen participeren in onze gemeente. Voor jongeren is dit momenteel onvoldoende het geval. Voor kinderen is er de kinderraad en voor volwassenen de gemeenteraad. Jongeren hebben naast nieuwe en frisse ideeën ook de toekomst. Helaas haalde deze motie niet een meerderheid in de raad en is deze verworpen.

Zie videoregistratie (klik op de link)

Natasja Veldhuis

Natasja Veldhuis

Vanuit haar persoonlijke ervaring betrokken geraakt bij de politiek. Vond bij PvdA het meest herkenning, daar gaat het om iedereen ongeacht achtergrond. Die betrokkenheid is gegroeid tijdens de cursus politiek in actie. Zelf zegt zij ‘ik heb nog veel te leren’. Haar kracht is haar verfrissende kijk op de politiek en haar doelgerichtheid. Ze praat

Meer over Natasja Veldhuis