Kort verslag van de gemeenteraadsvergadering van 23 december 2021

Door José Teunissen op 4 januari 2022

Aan het begin van de vergadering worden vragen gesteld over actuele zaken, zoals over het woningtekort en een actuele situatie van dreigende dakloosheid. Deze punten worden aan het einde van de vergadering verder besproken.

Tijdens het vragenhalfuur stelt Maarten een vraag over de extra gelden voor de jeugdzorg. Dit wordt in de algemene reserve gestort en dat vinden wij geen goed idee, dit geld moet aan de jeugdzorg besteed worden. De VNG heeft het kabinet opgeroepen om meer geld hiervoor uit te trekken, dus eigenlijk gaat het college tegen deze wens in. De wethouder heeft niet echt een duidelijk antwoord op onze vraag, dus we gaan dit strak monitoren. 

Aanpassing van de algemene politie verordening. De raad geeft aan dat er eigenlijk een informatieve sessie over gehouden had moeten worden. Er worden wat kleine wijzigingen aangebracht in het originele voorstel. Onder andere het carbidschieten, dit wordt alleen bekort in de komende jaarwisseling. Ook blijven de parken toegankelijk, alleen als er onderhoud is dan zal er een betreedverbod komen.

De belastingverordeningen. De PvdA geeft aan dat inwoners die in de hoogbouw wonen nog steeds niet weten hoe ze groenafval kunnen scheiden. Wij hebben een meldpunt in het leven geroepen zodat we de mening van de inwoners kunnen horen. De wethouder geeft aan met spoed groene containers te plaatsen bij de hoogbouw. Wij hebben de wijzigingsvoorstellen van de SP niet gesteund, de PvdA heeft in het voorjaar tegen het afvalstoffenbesluit gestemd. 

Technische begrotingswijziging. Wij vinden het voorstel voor Heideslag goed, er moet absoluut meer gebouwd worden. Het voorstel voor de Zasa- hal echter niet, deze hoort niet in dit agendapunt maar als raadsvoorstel geagendeerd te worden. 

Het agendapunt over de studiefinanciering voor gehandicapten wordt aangenomen, met de opmerking dat het leeftijdsonderscheid niet klopt.

Het agendapunt over de bouwplannen aan de Wijnbergseweg wordt met algemene stemmen aangenomen. 

Motie over wilde bijen van de PvdA. Govert Jan houdt een betoog over het belang van bijen in Nederland en vraagt aandacht voor een goede leefomgeving voor deze insecten. De wethouder geeft aan dat er al veel actie wordt ondernomen inzake insecten. Hierop besluit de fractie om de motie in te trekken.

Aan het einde van de vergadering neemt de Nestrix het woord en wenst iedereen prettige kerstdagen en een goed 2022. 

 

José Teunissen

José Teunissen

José bouwt in Doetinchem voort op haar eerdere ervaring als raadvolger in Bronckhorst. Ze heeft een rood hart dat zichtbaar wordt in alles wat ze aanpakt. En dat is ook haar kracht ze gaat erop af. Ze ervaart het raadslidmaatschap als een uitdaging, omdat ze dan haar ideeën echt in daden kan omzetten. Ze wil

Meer over José Teunissen