Vrijwilligers Huta Różaniecka blij met geleverde goederen

Door Willem Wullink op 4 maart 2022

Op dit moment zitten René en ik in een opvanglocatie in Huta Różaniecka, een klein dorp van enkele honderden inwoners pal aan de Pools Oekraïens grens. Hier zitten voornamelijk jonge vrouwen met kinderen, merendeels uit Kiev. Vrijwilligers, waaronder de vrijwillige brandweer uit het dorp beheren deze locatie, een voormalig schoolgebouw / jeugdherberg. Door de vergrijzing en het wegtrekken van de jongeren stond dit gebouw leeg. Er is eten, kleding en speelgoed voor de kinderen. Verder zijn er slaapplekken gemaakt. 

Vandaag hebben we een deel van de ingezamelde goederen van afgelopen dagen gebracht en uitgeladen. Dit met hulp van de vrijwillige brandweer van het dorp. Vrijwilligers gaan dit weer verder sorteren voor de vluchtelingen die nog gaan komen en een deel gaat naar de mannen aan het front. De vrouwen en kinderen verblijven hier maar enkele dagen. Daarna trekken ze verder Polen in. 

De vrouwen proberen in contact te komen met hun geliefden, die vechten in Oekraïne of achtergebleven zijn in hun vaderland. Wellicht zullen enkele vrouwen en kinderen met ons terugreizen naar Nederland. Merendeels zijn ze hier met eigen vervoer gekomen. De afgeleverde goederen waren meer dan welkom. Daarom ook onze dank aan allen die ons de afgelopen dagen spullen hebben gebracht. Vannacht zullen er nog twee bestelbussen met goederen uit Doetinchem arriveren. Indien nodig zullen we meer spullen naar deze locatie gaan vervoeren.

Willem Wullink

Willem Wullink

De opkomst van het populisme was voor mij reden om actief te worden in de PvdA. Sinds 2002 verschillende bestuursfuncties (secretaris, afgevaardigde en webmaster). Gepensioneerd. Getrouwd en drie grote kinderen.  

Meer over Willem Wullink