Strijdbaar voor MORGEN!

Door Maarten op de Weegh op 2 maart 2022

Ik zag het linker bord vanavond op de Varkensweide hangen en ik werd woest maar ook verdrietig. Ik moest denken aan een jongetje uit mijn omgeving die blij wordt van jurken. Een jongen waarvan iedereen vanaf jongs af aan al weet dat dit bij hem hoort. Een jongen die gewoon wil zijn wie hij mag zijn en dit gelukkig van zijn ouders ook mag.

Maar dus ook een jongen die straks deze posters ziet hangen en het gevoel krijgt niet geaccepteerd te worden. Een jongen die zich afvraagt of het aan hem ligt. Een jongen die zich niet welkom voelt in Doetinchem. En die gedachte raakte me.

Het Doetinchem van MORGEN! is voor mij een Doetinchem die mensen omarmd en niet uitsluit.
Een MORGEN! waarbij verschillen worden gezien als verrijking van onze samenleving en niet als bedreiging.
Een MORGEN! waarin we werken vanuit vertrouwen, liefde en respect en niet vanuit angst.

Partijen die juist uitsluiten, partijen die mensen belachelijk maken op basis van hun geloof, gender of afkomst en partijen die haat zaaien horen wat mij betreft niet in Doetinchem thuis. En zolang ik lijsttrekker en fractievoorzitter van de PvdA Doetinchem ben zal ik ook nooit in een coalitie stappen met een partij die dit wel doet.

Ik ben strijdbaar om een MORGEN! voor onze kinderen te realiseren waar ze mogen zijn wie ze willen zijn. Die toekomst is groen, die is liefdevol en die is er voor ons allemaal.

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh

Maarten op de Weegh is fractievoorzitter en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarnaast zit hij in het bestuur van de Voedselbank in Doetinchem, is betrokken bij tal van projecten om minima in Doetinchem te helpen, werkt in de GGZ en is vader van 2 prachtige dochters. Maar bovenal is hij ontzettend gepassioneerd. Maarten heeft zich

Meer over Maarten op de Weegh