Betere plek voor mindervaliden bij evenementen

Door Natasja Veldhuis op 10 juli 2022

Donderdagavond mocht ik mijn maidenspeech houden met een onderwerp wat mij ook persoonlijk na aan het hart ligt. Het indienen van een motie om mindervaliden een betere plek te geven tijdens evenenmenten. Een spannend en ook emotioneel moment om voor een groot publiek te spreken.

Mindervaliden hebben bij evenementen minder beleving omdat zij vaak midden, achter of tussen het publiek moeteen staan en zo minder zicht hebben op de attractie, de show of het evenement. Ook zij horen erbij en hebben gewoon betaald om te kunnen genieten. Om er voor te zorgen dat bij de organisatie van een evenement de mindervalide doelgroep beter betrokken wordt heb ik namens onze partij een motie ingediend. Deze moetie werd door het CDA, Partij voor Lokaal Maatwerk en Gemeentebelangen Doetinchem gesteund.

Hierbij vroegen we de gemeente Doetinchem om in samenwerking met de organisatie van het evenement en ervaringsdeskundigen te zorgen voor een betere plek voor mindervaliden. Te denken valt aan een speciaal podium, een vooraan afgezette plek voor rolstoelen, rollators met een goede verwijzing en toegankelijkheid naar deze speciale plek.

Deze motie werd raadsbreed aangenomen. Dit was voor mij een meer dan gelukkige afloop van een spannend begin over dit onderwerp. Hieronder kunt het videofragment en de motie bekijken.   

videofragment

Natasja Veldhuis

Natasja Veldhuis

Vanuit haar persoonlijke ervaring betrokken geraakt bij de politiek. Vond bij PvdA het meest herkenning, daar gaat het om iedereen ongeacht achtergrond. Die betrokkenheid is gegroeid tijdens de cursus politiek in actie. Zelf zegt zij ‘ik heb nog veel te leren’. Haar kracht is haar verfrissende kijk op de politiek en haar doelgerichtheid. Ze praat

Meer over Natasja Veldhuis