Contact op wielen in het zonnetje!

Door Natasja Veldhuis op 4 oktober 2022

Maandag 26 september is PvdA Doetinchem op bezoek geweest bij “Contact op wielen” met een de kleine attentie. Normaal brengen we een rode taart, maar omdat dit een organisatie met meerdere, 51!!!! welteverstaan, vrijwilligers is, hebben we ervoor gekozen allemaal tompouces mee te nemen.

Contact op wielen een passende naam voor een vrijwillige organisatie die zorgt voor vervoer van en naar plekken in de gemeente Doetinchem. Een organisatie die midden in de samenleving staat en bestuurd, gedraaid en geregeld wordt door vrijwilligers. Een organisatie die vervoer aanbiedt voor ouderen binnen Gaanderen, Wehl en Doetinchem.

Klinkt misschien simpel, maar zoals bij zovele organisaties komt er veel bij kijken. Denk aan het inplannen, telefonisch mensen te woord staan, rijden en onderhoud van de auto’s. Daarnaast is het rijden niet alleen maar ouderen rijden van en naar een bestemming, het rijden is zoveel meer. Het  (rijden) haalt de mensen (soms) uit een isolement, geeft afleiding, een praatje, maar geeft ook de mogelijkheid om ontspannen boodschappen te doen, even naar de fysiotherapie te gaan of een cadeau te kunnen kopen voor je kleinkind. Kleine dingen, maar met een groot plezier. Bovendien houdt het de mensen zo lang mogelijk zelfstandig.

Contact op wielen rijdt elektrisch en vraagt enkel een kleine donatie voor het onderhoud en andere bijkomende kosten van de wagen. De vrijwilligers zijn onbetaalbaar, maar doen dit kosteloos.

Vrijwilligers zijn en blijven nodig om dit mooie initiatief draaiende te houden. Denk hierbij aan een planner, chauffeur maar ook aan een webdesigner. Mocht u tijd over hebben en uw steentje willen bijdragen, neem dan vrijblijvend contact op met: [email protected]

Natasja Veldhuis

Natasja Veldhuis

Vanuit haar persoonlijke ervaring betrokken geraakt bij de politiek. Vond bij PvdA het meest herkenning, daar gaat het om iedereen ongeacht achtergrond. Die betrokkenheid is gegroeid tijdens de cursus politiek in actie. Zelf zegt zij ‘ik heb nog veel te leren’. Haar kracht is haar verfrissende kijk op de politiek en haar doelgerichtheid. Ze praat

Meer over Natasja Veldhuis